MB-45

Fönster som passar perfekt för arkitektoniska syften för inne- och utebruk som inte kräver värmeisolering! Dess kalla system gör även produkten populär i sina varierande användningsområden. Den fungerar utmärkt som skiljevägg i kontorsutrymmen, skjutdörrar, svängdörrar och montrar för att nämna några!

Form & Utseende

MB-45 har ett brett sortiment av kulörer med sina hela 180 valmöjligheter i RAL-färger. Detta gör det möjligt för dig att hitta just din färg!

Aluminiumsystemet kännetecknas av sin formbarhet av karm och båge som gör det möjligt att producera olika varianter av utseenden och struktur!

Den stadiga aluminiumprofilen gör att karmen och bågen skapar en slät yta på den yttre sidan, vilket bidrar till konstruktionens estetik.

Egenskaper & Hållbarhet

Aluminiumsystemet har 1 kammare och är ett kallt system som kan användas såväl inomhus som utomhus där energibesparing ej prioriteras. Det kännetecknas av att vara motståndskraftig mot alla väderförhållanden.

Dessutom kan profilen böjas, både karm och båge, vilket möjliggör tillverkning av bågformade konstruktioner och andra speciella projekt.   

Systemet kan även kombineras med övriga aluminiumprodukter i sortimentet.

Aluminiumet har även hög komfort då den kräver väldigt lite underhåll och samtidigt har hög hållbarhet.

Tilläggsval

Det är möjligt att få det i 1 glaspaket eller 2 glaspaket beroende på användningsområde och krav på funktion.  

Ståldistansram som standard men går att beställas i varmkant Swisspacer Ultimate i olika kulörer.

Teknisk information

Aluminiumprofil med karmdjup på 45mm och bågdjup på 54mm.

 

Maco Multi Matic KS beslag med lyftsäkringar levereras som standard med två inbrottssäkra pluggar. 

Går att beställas i 1 glaspaket och 2 glaspaket. 

Även möjligt att beställas med förbättrad ljudisolering, härdat glas, säkerhetsglas, inbrottssäkert glas och ornamentglas. 

De skummade EPDM-tätningslisterna finns tillgängliga i färgerna svart och grått. 

Visste du att?
Drutex fönster och dörrar i aluminium används i offentliga byggnader och privata hus på grund av dess unika egenskap i att den kan kombineras fritt i olika system samt är formbar.