IGLO 5 / CLASSIC

Vårt mest populära fönster! Det klassiska utseendet och slimmade design har sannerligen blivit en favorit hos våra kunder. Fönstret har som standard ett tvåglaspaket med utmärkta värmeisolerande egenskaper passat för vårt skandinaviska väder.

Form & Utseende

Fönsterna kan vara rektangulära, triangelformade, runda, trapetsformade, bågformade – helt upp till dig! Vi har inga standardmått utan anpassar oss helt efter era önskemål och behov.

Handtagen är i aluminium som förser ditt hem med bekvämlighet och säker användning – välj vilken färg och sätt din personliga prägel.

Fönstret har hög ljustransmission, och tillsammans med dess säkerhetsegenskaper, släpper du in ljuset och håller tjuvarna borta!

Ett brett sortiment på 43 kulörer är vi säkra på att du hittar just din färg.

Egenskaper & Hållbarhet

En stor anledning till fönstrets popularitet är dess funktionalitet med avancerade lösningar för energibesparing; låga uppvärmningskostnader under vintersäsongen och låga elräkningar för luftkonditionering under sommaren. Fönstret har som standard tvåglaspaket.

Iglo 5/Classic utrustas med speciell stålarmering i såväl fönsterbågarna som i karmarna, vilket ökar fönstrets stabilitet, hållbarhet och vardagskomfort genom värmeenergibesparing!

Fönsterna kan tillverkas som fasta eller öppningsbara (dreh) och ha vädringsfunktion (kipp) samt mikroventilation. Det kan även beställas som balkongdörr, altandörr (mellanprofil) och skjutdörr med vädringsfunktion.

Färgstabilitet är en ytterligare fördel eftersom det inte bleknar utan bibehåller sitt ursprungliga utseende under långa tidsperioder.

Tilläggsval

Självklart kan vi utrusta ditt fönster med dolda gångjärn för ett ökat skydd mot inbrott samtidigt som det förser fönstret med en stilren design.

Det finns även möjlighet till ett treglaspaket för bättre u-värde om du så önskar.

Skillnaden mellan Iglo 5 och Iglo 5 Classic?
Iglo 5 Classic har en modern, skandinavisk design då den har en fyrkantig båge medan Iglo 5 har en rundad design!

Teknisk information

Profilen har 5-kammare som tillverkas endast utav råmaterial i A-klassen och är 100% återvinningsbar. Karmens djup är 70 mm.
De skummade EPDM-tätningslisterna finns tillgängliga i färgerna svart, grå och grafitgrå.

Profilen är utrustad med ett standard glaspaket med Ug=1,0 W/(m 2K), enligt PN-EN 674 (Ug=1,1 W(/m²K) enligt PN-EN 673). 

Det är även möjligt att använda 3-glaspaket med Ug=0,7 W/(m 2K).

Iglo 5 Classic med måtten 1230x1480mm Uw=1,05 W/(m 2K)*.

 

*för 1-luftfönster i 3-glas med varmkant Swisspacer, enligt RISE Research Institutes of Sweden.

Maco Multi Matic KS beslag med lyftsäkringar levereras som standard med två inbrottssäkra pluggar. 

För ökad säkerhet kan profilen utrustas med dolda gångjärn och skydd mot inbrott i RC2 samt RC2N klass. 

Ljudisoleringen är mellan 34 – 44 dB.