IGLO LIGHT

Det senaste tillskottet i fönstersortimentet! Fönstret har en modern design med sin smalare karm och båge med en sammanlagd bredd på 108 mm.  Den kännetecknas av sin avrundade form och sitt eleganta utseende.

Form & Utseende

Fönstren kan vara rektangulära, triangelformade, runda, trapetsformade, bågformade – helt upp till dig! Vi har inga standardmått utan anpassar oss helt efter era önskemål och behov.

Handtagen är i aluminium som förser ditt hem med bekvämlighet och säker användning – välj vilken färg och sätt din personliga prägel.

Fönstrets konstruktion är grundat på favoriten Iglo 5/Classic men särskiljer sig genom att förse med ännu mer ljusinsläpp! Elegant design med smal karm- och bågeprofil samt avrundade glaslister, anpassade till fönstrets form.

Vid köp av flyttbar mittstolpe är den 32% smalare än standard för att matcha fönstrets utseende och stilrena helhet – 112 mm bred för att säkra största möjliga ljusinsläpp!

Ett brett sortiment på 43 kulörer är vi säkra på att du hittar just din färg!

Egenskaper & Hållbarhet

Tack vare sin nättare design får du större glasyta som ger ditt hem maximalt ljusinsläpp – perfekt för gamla byggnader och smala fönster. Fönstret har tvåglaspaket som standard.

Fönstret har 5 kammare med ett karmdjup på 70 mm.

Iglo Light utrustas med speciell stålarmering i såväl fönsterbågarna som i karmarna, vilket ökar fönstrets stabilitet, hållbarhet och vardagskomfort!

Fönsterna kan tillverkas som fasta eller öppningsbara (dreh) och ha vädringsfunktion (kipp) samt mikroventilation. Det kan även beställas som balkongdörr, altandörr (mellanprofil) och skjutdörr med vädringsfunktion.

Färgstabilitet är en ytterligare fördel eftersom det inte bleknar utan bibehåller sitt ursprungliga utseende under långa tidsperioder.

Tilläggsval

Självklart kan vi utrusta ditt fönster med dolda gångjärn för ett ökat skydd mot inbrott samtidigt som det förser fönstret med en stilren design.

Det finns även möjlighet till ett treglaspaket för bättre u-värde om du så önskar.

Skillnad mellan Iglo Light och övriga Iglo fönster?
Iglo Light har en smalare karm och båge vilket ger mer ljusninsläpp än någon av de övriga Iglo fönsterna!

Teknisk information

Profilen har 5-kammare som tillverkas endast utav råmaterial i A-klassen och är 100% återvinningsbar. 

Karmens djup är 70 mm. 

Maco Multi Matic KS beslag med lyftsäkringar levereras som standard med två inbrottssäkra pluggar. 

För ökad säkerhet kan profilen utrustas med dolda gångjärn och skydd mot inbrott i RC2 samt RC2N klass. 

Maximal tjocklek på glaspaket är 36 mm. Standard 2-glaspaket har Ug=1,0 W/(m²K) enligt PN-EN674 (Ug=1,1 W/(m2K) enligt PN-EN673). 

Det finns möjlighet att tillämpa glaspaket med Ug=0,7 W/(m²K).

De skummade EPDM-tätningslisterna finns tillgängliga i färgerna svart, grå och grafitgrå.