VANLIGA FRÅGOR

Här har vi samlat vanliga frågor om oss och våra produkter. Om du inte hittar svaret här, så tveka inte att kontakta oss så hjälper vi dig! 

Det beror på. Som standard på PVC har vi ca 2 veckors leveranstid medan trä- och aluminiumprodukter har längre leveranstid, ca 6-8 veckor. Outlines lagervaror har kortare leveranstid. 

Ett fönster som är A-klassad betyder att det är välisolerat. 

Kortfattat innebär det att fönsterna är välisolerade. Utvändig kondens uppstår vanligast vid större temperaturskillnader, främst mellan natt och dag. Fönstret isolerar då så att nästintill ingen rumsvärme släpps ut vilket då gör att utsidan på fönstret kan bli kallare än luften utomhus = kondens bildas. Invändig kondens uppstår främst under vintertid då fönsterglaset blir kallare än luften i rummet så när de två träffas bildas kondens.  

Ja, för såväl ökad säkerhet som estetiska skäl kan man beställa dolda gångjärn för en extra kostnad.

Enligt lag ska allt glas (fönster och dörrar) som är från markplan och upptill 60cm vara härdat glas av säkerhetsskäl vid ny- och tillbygge. Vid skada blir det då små glasskärvor istället för vassa kanter så att man ej skär sig.

Nej. Vi har inga standardmått utan måttbeställer allt enligt kundens önskemål och behov.

Ja. Vi rekommenderar kipp-dreh (tilt före turn) som innebär att när du vrider på handtaget lodrätt (mot glaset) tiltar fönstret inåt och när du vrider handtaget helt uppåt så öppnar du upp fönstret istället för tvärtemot som är standard. Våra PVC-fönster öppnas även inåt för ökad säkerhet till skillnad från utåtgående. Det finns även barnsäkra handtag med speciella lås som du kan beställa upptill. Vi har även aluminiumpersiennen Nordic som uppfyller krav för barnsäkerhet då det medföljer en delbar linknopp, samt vägghållare, som automatiskt öppnas upp vid tyngd och på så vis förhindrar stryptag.

 

Vi har sammanlagt 43 faner som du kan välja bland för PVC-produkter. Du kan absolut välja olika färger in- och utvändigt. Det finns även standardfärger som alltid kommer att finnas i sortimentet vilket är följande: Vit (slät), Vit FX, chokladbrun, Antracit, Winchester XA, Macore, Mörk ek, Mahogny, Nöt och Gyllene ek. För våra aluminiumprodukter färgsätts de enligt RAL-paletten som har ett utbud på ca 200 färger och för våra träprodukter hänvisar vi till Outlines och Diplomats respektive hemsidor!

Vi har olika ornamentglas som används oftast i badrum eller liknande för insynsskydd med visst ljusinsläpp, men även reflektoglas som gör att man kan se ut men svårt att se in från utsidan under dagtid (funktionen gäller ej när det är ljust inomhus och mörkt utomhus) samt finns i färgerna blått och brunt. Antisol som minskar värmeinsläppet. Säkerhetsglas samt inbrottsskyddande glas varpå förstnämnda är krav på vid ny- och tillbygge markplan upp mot 60 cm. Float och tempered är standardglas som ingår i 2-glas, 3-glas samt 4-glas.

För PVC produkter har vi 5 års garanti på hela fönsterkonstruktionen och för aluminiumprodukter har vi 3 års garanti. För tillbehör såsom rullgardiner, draghandtag, handtag, spaltventiler, dörrstängare, lås, elkopplingar och låscylindrar är det 1 års garanti. Gällande våra träprodukter hänvisar vi till Outlines och Diplomats respektive sidor!

Ja. Så länge du har kunskapen och erfarenheten av fönstermontage alternativt tar hjälp av professionella montörer så kan du definitivt köpa de produkter du önskar.

Ett mått på fönstrets värmeisolerande förmåga och beskrivs i enheten W/(m2K). Detta gäller för hela fönstret, alltså en kombination av glas, karm och båge tillsammans. Ju lägre u-värde, desto bättre isoleringsförmåga.

Ja, det är möjligt på flertalet solskyddsprodukter. För mer information, ta en titt på vårt utbud under solskydd.

Den kallas Day & Night på grund av kombinationen av två olika vävar i samma rullgardin – mörkläggande ränder för nattetid och transparenta ränder för dagtid. Perfekt kontroll över ljusflödet.

Ja. Vi har ett samarbete med Wasa Kredit, ett finansbolag inom länsförsäkringsgruppen, där du väljer att delbetala mellan 12-36 månader med räntefri betalning upp till 100 000 kr. Wasa Kredit erbjuder finansieringstjänster till både företag och privatpersoner inom leasing, hyra och avbetalning samt lån och kontokortskrediter till privatpersoner. Deras affärsidé handlar om att jobba snabbt, enkelt och med ett personligt engagemang för dig som kund. Det betyder bland annat enkla, tydliga rutiner och att du får ett snabbt kreditbesked.

För mer information, se bifogad folder.